Kesämeininkiä Helsingissä

Mikäpä olisi sen parempi paikka viettää kesää kuin rakas pääkaupunkimme Helsinki? Ymmärrämme kyllä miksi tämä (Helsinki) ei olisi ensimmäinen vastauksesi yllä esitettyyn kysymykseen, sillä muitakin paikkakuntia toki Suomessa on olemassa, jossa kesäisestä päivästä pääsee nauttimaan täysin rinnoin. Helsinki on kuitenkin täysin ainutlaatuinen paikka siinä mielessä, ettei toista, yhtä suurta metropolia tästä maasta löydy. Helsinki ei Euroopan mittapuulla lukeudu kovinkaan suurten kaupunkien joukkoon, mutta historiallisesti, sekä tapahtumiltaan pääkaupunkimme on aivan ylivoimaisesti yksi mielenkiintoisempia kohteita kesällä – olit sitten turisti, paikallinen, tai vaikkapa muualla Suomessa asuva henkilö. 

Kesäinen Helsinki tarjoaa erityisesti musiikista sekä kulttuurista pitäville henkilöille upeita mahdollisuuksia nauttia elämästään, sillä kaupungin moninainen alakulttuuri kummankin konseptin parissa on rikas ja täynnä elämää oleva. Erityisesti eri kaupunginosissa järjestettävät festivaalit ovat olleet jo vuosikymmenten ajan äärimmäisen suosittuja, näistä esimerkkinä mm. Kallion Block Party, tai vaikkapa Itä-Helsingin Kontulassa järjestettävä Kontufest. Sanotaanko kuitenkin näin, että mikäli et ole paikallinen, emme välttämättä ihan heti suosittelisi Kontufesteille suuntaamista, sillä Itä-Helsinki ei varsinaisesti ole tunnettu rauhallisuudestaan. 

Festareita, juhlia sekä tapahtumia

Helsinki on kesällä täynnä erilaisia tapahtumia, joista tunnetuimpien listalla ovat mm. Flow Festivaali, Tuska Open Air, Wknd Festival sekä satoja muita hieman pienempiä tapahtumia. Festareiden lisäksi Helsingissä on kesällä mahdollista päästä kuuntelemaan yksittäisiä keikkoja, joita järjestetään useissa ns. “UG” -tyylisissä ravintoloissa ja baareissa. Yksi parhaista UG -tyylilajia edustavista paikoista on Helsingin Mikonkadulla sijaitseva On The Rocks. Vaikka monen vanhan asiakkaan mielestä paikka on kaupallistunut asemaansa huomattavasti vuosien varrella, pitää se edelleen maineestaan kiinni sen suhteen, että OTR:n alakerrassa esiintyy edelleen viikottaisella tasolla sellaisia bändejä, joita ei varmasti missään muualla pääse kuuntelemaan – et edes spotifyssa! 

On the Rocksin salaisuus piilee autenttisuudessa sekä siinä, että he pyrkivät pitämään perinteistään kiinni. Alakerran klubille ei tule kovin isoja nimiä esiintymään (poikkeuksia lukuunottamatta), mutta tasaisesti vaihtuva rosteri sekä uudet ja mielenkiintoiset, eri tyylilajien (pääosin rockia) artistit pitävät homman mielenkiintoisena. 

Mikäli siis etsit kesäistä illanviettoa musiikin tai kulttuurin parissa, Helsinki tarjoaa sinulle erinomaiset puitteet näihin. 

Vinkit Helsingissä liikkumiseen festareiden aikana

On sanomattakin selvää, että esimerkiksi Kallio Block Partyjen aikaan ei välttämättä kannata olettaa, että parkkipaikkoja olisi saatavilla. Tämä kannattaa siis jo miettiä etukäteen, kun suunnittelee millä kulkuvälineellä saapuu paikalle, ja millä lähtee pois. Itse paikalle pääseminen on yleensä se helpoin asia, mutta mitä sitten, kun kymmenet tuhannet ihmiset lähtevät samaan aikaan pois, ja kaikki julkisen liikenteen kulkuvälineet ovat ääriään myöten täynnä. Nämä ovat asioita, joita ei välttämättä Helsingin ulkopuolella tarvitse edes miettiä, mutta mikäli vietät iltaasi Helsingin keskustassa, kotiin pääseminen suhteellisen mukavalla aikataululla saattaa olla koko illan haastavin nakki. Kannattaakin siis suosia esimerkiksi polkupyöriä, tai etsiä taksitolppa jostain keskustan liepeiltä (ydinkeskustasta voi olla vaikea saada taksia tapahtumien aikaan, varsinkin jos ne ovat juuri loppuneet). 

Liikkuessasi öisillä kaduilla kannattaa myös pitää kännykät ja arvotavarat laukussa / taskussa. Vaikka Helsinki onkin kohtalaisen turvallinen paikka öiseen liikkumiseen, ei olisi ensimmäinen kerta, kun humaltuneen turistin arvotavarat viedään. Mikäli esimerkiksi netticasinoiden pelit houkuttelevat jo aamuyöstä lähtien, suosittelemme tekemään tätä vasta bussissa, tai kun olet päässyt turvallisesti kotiin. Myöhäisillan tai aamuyön parhaat pelipaikat löydät kollektiivisesti helposti internetistä. 

Pro tips:

  • Tutustu HSL:n sivuihin ennen kuin saavut Helsinkiin
  • Lataa kännykkäsi ennen tapahtumiin osallistumista
  • Juo riittävästi vettä kuumina kesäpäivinä
  • Varaudu siihen, että juomat ravintoloissa maksavat huomattavasti enemmän kuin mihin olet luultavasti tottunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *