Kesätapahtumat Helsingissä

Helsinki on maamme pääkaupunki eikä suotta. Yhtään väheksymättä muita rakkaita ja hienoja kaupunkejamme, on vaikea vetää vertoja Helsingin tapahtumille sekä yöelämälle. Toki tämä varmasti on osittain seurausta myös siitä, että Helsingin alueella asuu lähemmäs miljoona ihmistä, eikä mikään muu asuinalue pääse edes lähelle näitä lukuja. Mitä enemmän ihmisiä, sen enemmän yrityksillä on insentiiviä rakentaa erilaisia palveluita ja tarjontaa. 

Helsinki on kuitenkin parhaimmillaan kesällä sillä kaupungin sisältä on löydettävissä lähes päivittäisellä tasolla jotain tekemistä. Nämä voivat olla esimerkiksi festivaaleja (Flow, Weekend, Tuska, jne.) tai sitten hieman pienemmän kokoluokan tapahtumia. Pienempään kokoluokkaan meneviä, legendaarisia festareita ovat esimerkiksi Kontufest Kontulassa sekä Kallio Block Party Kalliossa. Kyseessä on kuitenkin kokoluokaltaan sellaisia tapahtumia, ettei niissä välttämättä ulkopuolisia juurikaan näe. Osallistujia ja esiintyjiä myöten pääasiallisesti kaikki ovat paikallisia tai vähintäänkin lähialueilta kotoisin. 

Olemme koonneet Helsingin ulkopuolelta tuleville ihmisille pienen TOP 3 listan siitä, mitä tapahtumia kannattaisi käydä katsomassa, jos kesällä rakkaaseen pääkaupunkiimme eksyt. 

Burgerfest 

Helsingin Narinkkatorilla järjestettävä Burgerfest 2019 oli jättimenestys. Burgereita paistavia yrityksiä saapui paikalle ympäri Suomen ja meno oli koko viikonlopun ajan mahtava. Burgerfest järjestetään vuosittain Narinkkatorilla joka taas sijaitsee puolestaan Kampissa. Paikallisetkin kutsuvat paikkaa tuttavallisemmin vain Kampiksi, vaikka sen virallinen nimi onkin Narinkkatori. Kyseessä ei ole siis kirjoitusvirhe vaan se on oikeasti Narinkkatori. Ei Narikkatori. Oli miten oli, torista kyse on. 

Burgerfestin pääesiintyjiä vuonna 2019 oli tietysti Akseli Herlevin Naughty Brgr, klassinen Friends n Burgers sekä Rukalta asti saapunut RUOK -burgeripaikka. Mikäli nautit ihanien sämpylöiden väliin tungetuista pihveistä, suosittelemme ehdottomasti käymään paikan päällä seuraavan kerran!

Aurinkoiset päivät Aurinkolahdessa

Aurinkolahti on yksi Helsingin parhaiten piilossa olevia jalokiviä. Aurinkolahti sijaitsee aivan Itä-Helsingin perukoilla, jonka vuoksi se ei niin paljon turisteja kesäisin edes vedä. Itä-Helsingin maine on valitettavasti kohtalaisen huono edelleen, sillä rikollisuustilastot siellä päin ovat valitettavan suuria. Aurinkolahti on kuitenkin piristävä poikkeus, sillä se on sen verran uusi ja kallis asuinalue, ettei rikollista elämää ylläpitävät henkilöt ole sinne majoittuneet. Miljoonataloja meren rannalla sekä kultaista rantahiekkaa silmänkantamattomiin. Sellainen paikka on Aurinkolahti. Ei aivan heti uskoisi, että se sijaitsee idässä. 

Mikäli aiot kesällä vierailla Helsingissä, suosittelemme lämpimästi viettämään vähintään yhden päivän kesäisessä Aurinkolahdessa. Tapahtumia piisaa joka päivä varsinkin lapsiperheille, jotka rakastavat luontoa, uimista sekä yhdessäoloa. Aurinkolahti tarjoaa myös loistavat puitteet esimerkiksi metsäretkille, joita järjestetään siellä säännöllisesti. Livemusiikkia on myös usein kuultavissa rannan läheisyyteen sijoitetuilta terasseilta, jotka ovat auki koko kesän tietenkin säiden salliessa. 

Rentoudu kesäisen Helsingin terasseilla

Mikäli tapahtumasta toiseen reissaaminen ei ota luonnistuakseen tai et vain yksinkertaisesti pidä siitä, voit aina istahtaa alas esimerkiksi Mikonkadulla sijaitsevien terassien viilentävään varjoon ja nauttia kylmistä juomista sekä ilmaisesta wifi-yhteydestä. Ilmaisella wifi-yhteydellä onkin mukava esimerkiksi ottaa pieni hengähdys tylsään arkeen ja kokeilla nettikasinoiden tarjoamia kolikkopelejä. Mikäli tällainen on juuri sinua kiinnostava tapa rentoutua, suosittelemme tarkistamaan kesän kuumimmat tervetuliaisbonukset. Näin pidät huolen siitä, että olit sitten missä päin maailmaa tahansa, sinulla on aina mahdollisuus pelata markkinoiden parhaimpien talletusbonusten saattelemana. 

Mikäli siis koskaan elämässäsi päädyt Helsinkiin viettämään kesää, ei kannata ylibuukata kalenteriasi erilaisilla aktiviteeteilla. Joskus on hyvä vain rauhoittua ja nauttia ympärillä olevasta elämästä. Nauttiminen, ja rentoutuminen on yllättävän vaikeaa, mutta ihmismielelle erittäin terveellistä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *