Blockfest

Blockfest-tapahtuma on hiphopkulttuuriin ja musiikkiin painottunut kesätapahtuma, jonka esiintyjinä on nähty niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin artisteja. Esiintyjinä ovat olleet esimerkiksi Fintelligens, Cheek ja JVG. Mukana nähdään kuitenkin suomalaisten artistien lisäksi myös ulkomaisia artisteja, kuten elokuussa 2019 esiintyvä A$AP Rocky. Festivaali tunnetaan hyvästä ja tasa-arvoisesta tunnelmastaan ja artistiensa erikoistempauksista. Festivaalin suosiosta kertoo myös se, että Blockfest on myyty jokaisena vuonna loppuun jo ennakkoon.

Lyhyesti Blockfestista

Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2008 Tampereen Pakkahuoneella. Viime vuosina tapahtuma on sen sijaan järjestetty Tampereen keskustassa Ratinan Stadionin lähistöllä Koskikeskuksen tuntumassa. Tähän päivään mennessä Blockfest on järjestetty jo yli 10 kertaa ja se teki tuoreimman kävijäennätyksensä vuonna 2018, jolloin tapahtumassa kävi huimat 75 000 ihmistä. Festivaali on myös viisinkertainen Vuoden festivaali -ehdokas Industry Awards -gaalassa.

Artistit

Tapahtumassa on vuosittain vaihtuva esiintyjäkaarti, johon kuuluu tunnetuimpien suomalaisten artistien lisäksi runsaasti tunnettuja ja suosittuja ulkomaisia artisteja. Tämän kesän Blockfest-festivaaleilla nähdään ja kuullaan kattava kymmenien esiintyjien joukko ja muutama DJ. Tämän vuoden suomalaisiin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Suomessa erittäin tunnetut Evelina, Gettomasa, Reino Nordin, JVG, rap-artisti Pyhimys sekä esimerkiksi Etta, joka on 20-vuotias tuore ja lupaava artisti.

Vuoden ulkomaisina esiintyjinä nähdään muun muassa yhdysvaltalaiset rap-artistit A$AP Rocky ja Jaden Smith, joka on tehnyt yhteistyötä myös Justin Bieberin kanssa. Muita ulkomaisia artisteja ovat esimerkiksi yhdysvaltalainen rap-artisti G-Eazy ja hiphopartisti Ghostemane sekä Tyga, joka tunnetaan muun muassa kappaleestaan ”Rack City”. Lisäksi esiintyjinä nähdään Ski Mask The Slump God, Virgil Abloh ja Pouya, monen muun esiintyjän ohella.

Jatkobileet

Festarit eivät lopu päivän viimeiseen keikkaan, sillä ihmisiä viihdyttävät lähistöllä myös useat jatkobileet. Blockfestin jatkobileet ovat suosittuja ja nousseet jopa legendaariseen maineeseen ihmisten keskuudessa. Jatkoilla nähdään yleensä huippulahjakkaita DJ:itä sekä mahdollisesti myös muita live-esiintyjiä. Juhlissa saattaa myös nähdä jopa festivaalin artisteja juhlimassa. Kaikki jatkojuhlat järjestetään Tampereen ydinkeskustassa, joten festivaalipaikalta ei ole pitkä matka jatkobileisiin ja paikasta riippuen sinne voikin päästä esimerkiksi kävellen.

Kannattaa muistaa tapahtuman jatkojen suhteen, että festivaaleilla on huima määrä ihmisiä. Tämän vuoksi kaikki eivät välttämättä mahdu jatkopaikalle, sillä jokaisella jatkoja järjestävällä klubilla on maksimikapasiteettinsa. Blockfest-sivustolla sanotaankin, että he eivät voi taata jokaisen pääsyä jatkojuhliin, jos paikka on jo ehtinyt täyttyä. Joten vaikka virallisia jatkovaihtoehtoja on useita, kannattaa olla joka tapauksessa ajoissa paikan päällä varmistaakseen pääsynsä juhliin.

Festivaalialue

Keskustan tuntumassa sijaitsevan festivaalialueen muodostavat Ratinan stadion ja kaunis Ratinanniemi. Alueella on kolme esiintymislavaa. Lavoista suurin sijaitsee stadionilla. Alueella on myös anniskelualueita, ruokapaikkoja sekä muuta oheisohjelmaa tarjoilevia kojuja. Alueelle pääsemiseksi ei ole ikärajaa, mutta blockfestia ei suositella alle 15-vuotiaille. Tapahtuma on suunniteltu erityisesti täysi-ikäisiä ajatellen. Alueella ei ole leiriytymismahdollisuutta yön ajaksi, koska tapahtuma on aivan Tampereen ydinkeskustassa.

Festivaalialueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran vesipullo, jota saa täyttää paikan kahdella vesipisteellä. Alueella tietenkin myös myydään vesipulloja baareissa sekä ravintolakojuissa, joten oman vesipullon ottaminen mukaan ei ole pakollista. Kyseessä ei ole piknik-tyylinen tapahtuma, mutta alueelle voi halutessaan tuoda pientä välipalaa. Tapahtuma voi tehdä poikkeuksen myös isompien eväiden kohdalla, mikäli asiakas voi todistaa erityisruokavalion tarpeen vaikkapa lääkärintodistuksella.

Liput

Lippuja Blockfest-tapahtumaan myyvät Tiketti ja Ticketmaster. Kannattaa muistaa, että liput myydään yleensä loppuun jo ennakkoon, joten lippuja haluavan on oltava ajoissa liikkeellä. Perinteisten lippujen lisäksi tarjolla on totta kai myös kalliimpia VIP-lippuja. VIP-pakettiin sisältyy esimerkiksi VIP-passi, ilmainen sisäänpääsy tiettyihin jatkobileisiin, omat alueet ja sisäänkäynti, sekä ilmainen narikka. Kannattaa pitää mielessä, että vaikka tapahtuma on ikärajaton, niin VIP-lipuissa on 18 vuoden ikäraja.

Exclusive by Veikkaus -lippu tarjoaa esimerkiksi ilmaisen päivittäisen aterian, korotetun exclusive-alueen päälavan läheisyydessä sekä omat wc-tilat. Tämä lippu on saatavilla ainoastaan täysi-ikäisille. Kahden päivän Exclusive by Veikkaus -lippu maksaa 269 euroa, kahden päivän VIP-lippu 179 euroa ja kahden päivän perus- tai pyörätuolilippu sen sijaan 149 euroa. Avustusta tarvitsevien avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Yhden päivän liput saa lähes puolet edullisemmin kahden päivän lippuihin verrattuna.

Hyvä tietää Blockfest-tapahtumasta

Tampereen Ydinkeskustassa sijaitsevaan tapahtumaan on helppo saapua mistä päin Suomea tahansa. Myös autolla saapuville löytyy useita parkkihalleja, jonne auton voi jättää vaikkapa koko viikonlopuksi. Majoittautuminen onnistuu esimerkiksi hotelleissa, joita on useita erilaisia lähistöllä. Majoitusta tarjoaa esimerkiksi Forenom, joka toimii tapahtuman majoituskumppanina. Lähin leirintäalue sen sijaan sijaitsee Härmälässä Tampereella, jonne on festivaalialueelta ainoastaan noin viiden kilometrin pituinen matka.

Blockfest-tapahtumasta voi halutessaan kysellä lisätietoja joko Facebookin tai sähköpostin kautta. Blockfestin henkilökunta kuitenkin pyytää, että kysymyksiä lähetettäisiin ainoastaan, jos niihin ei löydy ennestään vastausta festivaalin sivustolta. Tietoa voi etsiä Blockfestin nettisivustolta osoitteesta www.blockfest.fi. Sivustolta löytyvät esimerkiksi kaikki esiintyjät ja DJ:t esittelyineen ja muut tärkeät festivaaliin liittyvät tiedot. Mikäli taas talkootyö festivaalilla kiinnostaa, kannattaa seurata tapahtuman sosiaalisen median sivustoja kesän alusta lähtien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *